От днес Иван Лилов отново е играч на "Балкан". Това съобщи за botevgrad.com президентът на БК "Балкан" Иван Гавалюгов. Преговорите  между играча и ръководството на клуба продължиха няколко дни и се стигна до приемлив и за двете страни вариант. Талантливият баскетболист вече сложи подписа си под двегодишен договор с родния си клуб.

Иван Лилов, който през август навърши 21 години, избра офертата на "Балкан" . Отрит интерес към него това лято проявяваха още два български клуба -  "Лукойл Академик" и "Левски", след като се разбра, че баскетболистът напусна "Рилски спортист", където игра миналия сезон.

След продължилото около един месец възстановяване от  тежката  контузия , която получи по време на контролата на националния отбор на България с Португалия - счупена на две места челюст, Иван започна да тренира с мъжкия отбор на "Балкан". Той вече изигра няколко контроли със зеления екип.

Иван Лилов имаше изключително голям принос за спечелването от отбора на "Балкан" на сребърните медали от шампионата на България преди две години. Той отново ще бъде в един отбор с по-големия си брат Любомир Лилов.