Усилена подготовка кипи в Етрополе за предстоящите празници по повод 130-та годишнина от Освобождението на града от турско иго.
По стечение на обстоятелствата това честване дойде почти непосредствено след изборите и встъпването в длъжност на новото общинско ръководство. Поради това и първата изява на новия кмет инж.Богомил Георгиев беше отправения още преди обилния снеговалеж апел към гражданите за почистване на града и на селата от общината от окапалите листа от дърветата, от всякакви материали по тротоарите и зелените площи. В масовото почистване се включиха всички, които получават социални помощи и по закон трябва да положат по 5 дни обществено-полезен труд. Включиха се и фирмите, които имат отношение към тази дейност.
Площадът и централната градска част на Етрополе и прилежащите към нея улици са почистени изцяло. Кампанията продължава и след падането на снега.
Със заповед на кмета фирмите и гражданите са задължени да почистят тротоарите, междублоковото пространство, както и прилежащите им дворни и други площи.
До 12 часа след снеговалежите тротоарите и площите пред сградите следва да бъдат почиствани.  
По време на масовото почистване на улиците водачите на моторни средства не трябва да ги паркират на уличното платно, за да не пречат на почистващите машини.