На проведената на 16 ноември т.г. сесия на Общинския съвет в Етрополе бяха гласувани заплатите на кмета на общината, на кметовете на кметства, на председателя на Общинския съвет и възнагражденията на общинските съветници.
Решението на сесията е основната месечна заплата на кмета на общината инж.Богомил Георгиев да бъде 1066 лева. Кметът на Лопян Лако Кръстев ще получава 465 лева, кметовете на Брусен Гинка Атанасова, Малки Искър Марин Маринов и на Ямна Вельо Велев ще получават по 432 лева и по 402 лева кметовете на Лъга Николай Йотов и на Рибарица Василка Тошева.
Запазва се досегашното възнаграждение от 35 лева на общинските съветници за участие в заседание на сесията и по 25 лева за участие в заседание на постоянните комисии.
Ще има санкции за тези, които отсъстват при свикване на комисиите.
80 % от месечната заплата на кмета ще получава председателят на Общинския съвет д-р Цено Глогов срещу 60 % на председателя от предишния мандат. Това увеличение е направено при условията, че д-р Глогов ще изпълнява само тази функция и няма да работи в друга фирма и да получава друго възнаграждение.