На 10 февруари премина 2-та извънредна сесия на ОбС - Етрополе. По уважителни причини отсъстваха Боряна Керемидска и Пенко Нинов.
В дневния ред на заседанието, освен неприетите от миналата сесия предложения, касаещи актуализацията на бюджета за 2011 г. и отчета на същия, бяха  включени предложения и за изменение на Решение № 155 от 29.07.2011 г. и на Решение № 127 от 13.10.2009 г.
По предложение на Володя Вълов се прие и точка за отпускане на финансова помощ от 1000 лв. на пострадалото население на с. Бисер.
Допълнително в дневния ред се включи и точка за приемане на формула за разпределение на средствата между училища, общежития и детски градини за 2012 година.
Общинският съвет прие актуализацията на бюджета с 9 гласа „за”, а отчета с 11 гласа „за”.
В изказванията на съветниците от опозицията най-често се чуваха мнения против отклоняването на средства от образованието и други държавни дейности към функция БКС и общински дейности; отклоняването на общински планирани средства от образованието отново към други неприоритетни; закъснялата и ненавременна актуализация на бюджет 2011 г., което създаде определени трудности на образователните институции.
С 8 гласа „за” бе прието предложението на Мила Манчева – в отчета на бюджета за 2011 г. да влезе и точка, която да гарантира  възстановяването на дължимите неизплатени средства от 2011 г. на функция „Образование”. Решение за възстановяване на тези средства бе прието от ОбС единодушно на 31 януари по предложение на комисията по просвета.
Формулата във функция „Образование” бе  приета единодушно.
Единодушно бе прието и предложението за отпускане на финансова помощ на с. Бисер в размер на 1000 лв.
По инициатива на Младен Недков ОбС прие решение да дари на пострадалата Хасковска област сумата от личните възнаграждения на съветниците за м. март, с което приключи извънредната сесия на ОбС – Етрополе.
Пълният текст на решенията можете да видите в началото на следващата седмица на официалния сайт на общината etropolebg.com.