Родители сигнализираха в редакцията на botevgrad.com, че строителните работници на фирма “Барези”, която извършва ремонт на басейна в ОУ “Васил Левски”, ползват тоалетните на учебното заведение. Наш екип провери сигнала на място. Оказа се, че работниците не ползват санитарните помещение в сградата на начален етап, където се провежда учебния процес, а тези, които са разположени на първия етаж във високия корпус. “Там ученици не ходят. Дори сме преградили пътя с решетки, за да нямат достъп децата до тази част на училището” - обясни Петко Маринов, директорът на ОУ “Васил Левски”.
 
Друг е въпросът, че хигиена в тоалетните, които ползват работниците,  въобще не се поддържа. От тях се носи ужасна миризма, тъй като водата във високия корпус е спряна.  А на отсрещната страна на коридора се намира Центърът за рехабилитация на деца с увреждания.

“Няколко пъти информирах управителя на фирмата за ситуацията. Веднага след това бяха взети мерки за почистване на санитарните помещения. Сега виждам, че хигиената отново е занемарена, за което ще предупредя отново отговорника на бригадата”, каза Петко Маринов. Той обеща, че ще настоява пред него тоалетните да бъдат почиствани ежедневно.