Футболният отбор на Балкан завърши наравно - 0-0, днешното си гостуване на Пирин Гоце Делчев от осмия кръг на Западната Б група. От точката по-доволни трябва да бъдат домакините, които в последните два кръга записаха загуби - у дома от Ботев Криводол с 0-1 и в Плевен от Белите орли с 4-1. Те имаха само две възможности за гол след получени меллета в наказателното поле.

В същото време, особено през второто полувреме, "балканци" направиха няколко добри атаки, четири от които обаче бяха спирани от страничния рефер Енчо Енчев от Севлиево - същия, който бе четвърти съдия преди седмица в Ботевгад при победата на Балкан с 2-0 над Септември Симитли.

Заради проливния дъжд, валял по време на целия мач, двата отбора не можаха да покажат истинските си футболни достойнства. На силно наводнения терен в Неврокоп играчите по неволя заложиха най-вече на физическо надиграване.

Футболистите на Балкан издържаха въпреки умората от продължителното пътуване преди мача. Заради финансови проблеми ръководството на ФК Балкан реши отборът да замине за най-далечната дестинация в Б група в деня на срещата. Отборът тръгна в 8 и половина сутринта за мача, чийто начален час бе 16.00 ч. На футболистите им се полагаше и едно хранене и това стана на отиване в крайпътно заведение.