Ева Херцигова е родена в Литвинов, Чехия.

Започва кариерата си на модел след като побеждава в конкурс за красота в Прага през 1989, когато е на 16 години. След като пристига в Париж, тя става популярен супермодел.

Нейната първа известна поява е в кампанията Мис Уондърбра през ' 90-те. Участва в реклами на Гес Джийнс, появява се в каталог на Виктория Сикретс и Спортс Илюстрейтед. Снима се в няколко филма. Позира гола за Плейбой през август 2004.

През 2006 г. е Венера на церемонията по откриването на Зимни олимпийски игри 2006.

Високата 182 см красавица с неустоими сини очи и топла усмивка бързо става любимка на модните дизайнери и грабва сърцето на барабаниста на "Бон Джоуви" Тико Торес.

Сватбената им церемония на 7 септември 1996 събира звездните колежки на Ева и целия нюйоркски хайлайф. Кума на сватбата е настоящата съпруга на Доналд Тръмп- Мелания, а шаферки - топ моделите Хелена Кристенсен и Гейл Елиът.

Семейната идилия издържа само две години, но оттогава Ева се радва на постоянни ухажори и многобройни любовни авантюри. Последната с миланския бизнесмен Грегорио Масай, партньор на Флавио Бриаторе, продължава и до днес.

В натоварената си бизнес програма красавицата успя да намери време да представи в края на 2004 г. в любимия си град Париж дебютната си колекция EVA HERZIGOVA BEACHWEAR.

Преди време Ева се снима в кампания, която е насочена против използването на тонове грим и Photoshop. В нея, заедно с Моника Белучи и Софи Марсо доказват, че и без макиаж са все така красиви.

Представяме Ви последната фотосесия на Херцигова за британското издание на сп. Vogue, в която тя показва, че и на 36 е все така секси.