Ден преди зверското двойно убийство в Рогозен на 4 юни убиецът на майка и син се разхождал необезпокояван из селото- пише в днешна публикация вестник „24 часа”. Местните разказват, че подозрителен мъж седял в една от селските кръчми. Твърдял, че е от близкото село Добролево и подпитвал за Краси Тишевишки, който часове по-късно бил открит мъртъв в двора си.
Мъжът разправял, че е работил заедно с Краси във врачанския завод за медицинска апаратура „Дружба” и се интересувал с  какво сега се занимава бившият му „колега”.
Така непознатият научил, че Красимир Тишевишки останал без работа в първите години след демокрацията и отишъл на гурбет в Италия. Оттам спестил пари и след като постегнал родната си къща отворил магазин с кафене пред дома си..
„Имам набито око и ми се видя, че тоя млад мъж е съмнителен” – споделя бившият полицай Метози Алипиев, който седял наблизо в кръчмата. – Мина ми през акъла, че този човек е лежал в затвора, такова излъчване имаше.
Излязох по едно време и реших евднага да се обадя на кмета Иван Беширов и да му кажа за подозренията си”.
Пенсионираното ченге не открива веднага селския кмет и се връща в заведението, но от непознатия нямало следа. Било привечер и останалите по масите видели как любопитният непознат се качил на колело и отпрашил. „Тоя сигурно е луд да върти педалите  до Добролево близо 10 км”, коментирали хората, които по-късно дали насока на полицаите, разследващи двойното убийство.