До момента Районна пощенска станция - Ботевград реализира положителен финансов резултат. Това се дължи на нейните служители, които изпълняват съвестно и отговорно задълженията си. Трудовият стаж на по-голяма част от тях е преминал в РПС – Ботевград. Затова техният началник Георги Стилиянов ги нарича “ветерани”.
Днес Районната пощенска служба в Ботевград предлага на едно място комплексни услуги за удобство на гражданите: изпращане на писма и колетни пратки, извършване на парични преводи по електронен път в страната и чужбина. В така наречния “паричен салон” се изплащат пенсии, обезщетения на безработни, социални помощи. Успоредно с това гражданите могат да заплатят сметките си за вода, ток, телефон, както и данъчните си задължения.  
Районната пощенска служба продължава да продава винетни стикери. Водачите могат да се снабдят с винетка и в съботния ден от колетно гише.
Абонаментът е част от основната дейност на местната поща. Не веднъж тя е била първенец за най-голям абонамент на вестници и списания в Софийска област.
В пощенските станции по селата се продават перилни препарати, тоалетна хартия, семена  и др. по предварителна заявка на хората.
Изброяваме само част от услугите, които предлага Районната пощенска станция в Ботевград. Поводът да ги припомним е Световният ден на пощите, който се отбелязва на днешната дата.