Полицията в Перник задържа и втория издирван за нападането над полиция Димитър Димитров от Главна дирекция „Криминална полиция". Димитров бе пребит в центъра на града на 20 септември.

34-годишният Йордан Харалампиев - Секирата е задържан днес при полицейска акция по издирването му. Секирата е уличен в нападението над полицай от Главна дирекция „Криминална полиция" Димитър Димитров, който бе пребит в кафене в центъра на Перник на 20 септември. След побоя Харалампиев и другият нападател - 37-годишният Росен Ефремов, бяха обявени за издирване.

Ефремов, който участва в банда за разпространение на наркотици, бе задържан на 28 септември и в момента е с мярка за неотклонение „задържане под стража". Йордан Секирата е криминално проявен, излежал е присъда за убийство. Очаква се прокурорско разпореждане за постоянния му арест. Двамата нападатели са известни на полицията като изпълнители на наказателни операции.

Преди да отиде като служител в столичната дирекция полицай Димитров е водил разследване срещу разбитата банда на Росен Ефремов през 2007 г.