Полицаи от Областната дирекция на полицията в Разград ще бъдат уволнени за това, че са правили секс с малолетно момиче и са заснели на видео действията си. Според вътрешния министър Цветан Цветанов става дума за трима полицаи, а дирекциите на МВР във Варна и Разград съобщават за двама.

Историята се е разиграла през лятото във Варна. Полицаите са били командировани в морската столица. 15-годишното момиче потърсило служителите на МВР за помощ, като се е оплакало, че неин познат се е опитал да я изнасили на плажа. Вместо да й помогнат обаче, служителите на реда я завели в бунгало, в което те били настанени. Там правили секс с нея, като заснели извършеното с мобилни телефони.

Главният секретар на МВР Калин Георгиев каза: „На пръв поглед изглежда невинна ситуация - непълнолетно момиче се оплаква, че спрямо него е имало престъпни посегателства и най-нормалното нещо е да отиде в полицията. Само че полицаите вместо да й обърнат внимание, вместо да я защитят, я вкарват в бунгалото, където са били настанени по време на командировка и извършват всякакви безобразия с нея".

Записът от секс сцената обаче попада в отдел "Вътрешна сигурност" в МВР и двама от тримата полицаи са задържани, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов. В момента се уточнява до каква степен към случая е съпричастен и третият униформен: „Трима служители, по време на командировката, която са имали на територията на Варна за летния сезон да подпомагат колегите си за осигуряване на сигурността и обществения ред на туристите, са прекрачили границата и са извършили неприлични сексуални действия с една дама".

От МВР уточниха, че в случая не става дума за изнасилване, тъй като малолетното момиче доброволно е склонило да отиде в бунгалото на служителите на МВР. Срещу полицаите ще започнат производства за блудствени действия. От МВР съобщиха, че някои от кадрите във видеото показвали, че полицаите са се гаврили с момичето.