Разследваните за секс с непълнолетно момиче разградски полицаи обжалват по съдебен път заповедите за дисциплинарното им уволнение, издадени през ноември миналата година от директора на Областната дирекция на МВР в Разград Ивайло Йовчев.

При закрити врата следобед Разградският административен съд даде ход на първото дело, заведено от бившия районен полицейски инспектор в Лозница Анани Велев, съобщи БНР.

За сряда е насрочено делото срещу заповедта за уволнението и на колегата му от Разград Драгомир Димитров.

Анани Велев не влезе в съдебната зала заради репортерите, а съдът уважи искането на адвоката му делото да се гледа при закрити врата. Следващото съдебно заседание ще е на 1-ви февруари, когато трябва да бъдат предоставени допълнителни доказателства по случая.

Дисциплинарното производство срещу 30-годишните уволнени полицаи Анани Велев и Драгомир Димитров беше образувано през октомври, след като двамата бяха уличени в сексуални действия с 15-годишно момиче, извършени във Варна, където са били командировани на работа миналото лято.

Според оповестената от МВР първоначална информация по случая, девойката се е оплакала на двамата полицаи, че младеж се е опитал да я изнасили на плажа, след което те я завели в бунгалото си и са правили секс с нея, който записали с камерите на мобилните си телефони.

Разследването по случая се води от Районната прокуратура във Варна.