Италианският министър-председател Силвио Берлускони пристига на официално посещение у нас по покана на премиера Бойко Борисов. Това е първата визита на европейски лидер в София от началото на управлението на новото правителството. Официалното посрещане на Берлускони ще бъде на площад „Св. Александър Невски", където италианският и българският премиер ще приемат почетния караул и ще положат венец пред паметника на Незнайния воин.

След церемонията по посрещането италианският премиер ще разговаря на четири очи с българския си колега Бойко Борисов. Разговорите ще продължат на пленарно заседание, в което ще участват членовете на официалните делегации. По-късно премиерът Борисов ще бъде награден с Орден за заслуги на Италианската република. Двамата премиери ще валидират и пощенска марка по повод 130 г. от установяване на дипломатическите отношения между България и Италия.

Следобед Силвио Берлускони ще се срещне с президента Георги Първанов и ще бъде удостоен с орден „Стара планина" с лента. Берлускони ще разговаря и с представители на Асоциацията на италианските бизнесмени.

Програмата на италианския правителствен ръководител ще завърши със специална вечеря в негова чест, организирана от премиера Бойко Борисов.