Това бе първа победа за възпитаниците на треньора Велин Кефалов в последните пет домакински мача на тима във Велико Търново, като в предишните четири етърци завършваха все наравно.
Домакините започнаха вихрено срещата, като още от самото начало натикаха гостите си в наказателното им поле. Играчите на Чавдар обаче попариха близо 1000-та зрители по трибуните в 28-ата минута, като откриха резултата, макар и случайно. При една контраатака на "червено-белите" Николай Николов премина през трима играчи на "виолетовите", подаде към Фердинандов надясно, който центрира към далечната греда. Там обаче бе бранителят на домакините Мичев, който в желанието си да изчисти кълбото, го прати в собствената си врата за 0:1.
Играчите на Етър се хвърлиха да изравняват, но гостите от Етрополе се защитаваха отлично, като не позволиха на домакините да излязат на стрелкови позиции.
В 36-ата минута вратарят на Чавдар Кръстев улови топката извън наказателното поле, но получи само жълт картон от рефера Ахмед Ахмед.
След почивката "виолетовите" излязоха пределно мотивирани да обърнат резултата, тъй като не бяха губили от 22 април миналата година, когато бяха надиграни от Белите орли на стадион "Ивайло". Десет минути след подновяването на играта капитанът Мариян Генов центрира триково към Аврионов, който с глава изравни - 1:1.
Попадението вдъхна увереност на играчите на Велин Кефалов и те започнаха да търсят второ попадение, което да им гарантира трите точки. Така се стигна до 85-ата минута, когато отново Михаил Аврионов донесе победата, след като засече с глава центриране на Али от корнер. Това бе 10-и гол за нападателя от началото на първенството.
Гостите от Етрополе опитаха да стигнат поне до равенството, но "виолетовите" не позволиха победата да им се измъкне.