Бившият министър на икономиката и енергетиката Петър Димитров е оказвал натиск върху прокурори, за да започне делото срещу бившия президент на футболен клуб ЦСКА и бивш изпълнителен директор на комбината Кремиковци Александър Томов. Това каза лично Томов в Софийския градски съд, където беше подновено делото срещу него. Той е обвинен в длъжностно присвояване на близо 36 млн. лв. от ЦСКА и „Кремиковци".

Процесът бе временно спрян, тъй като Томов се бе кандидатирал за депутат, но не бе избран.

Александър Томов каза още, че разполага с видеозапис на Сергей Станишев, от който става ясно, че бившият министър-председател противозаконно е наредил влизането на ДАНС в ЦСКА.

Бившият президент на ЦСКА определи обвиненията, свързани с „Кремиковци" и ЦСКА, като нелепи. По думите му, финансовите операции са били част от голям план, целящ да спаси дружеството и футболния клуб. Схемата обаче е била провалена от хора от бившето правителство. Според Томов ДАНС е била използвана за политически поръчки. Бившият президент на червения тим заяви, че е имало незаконни подслушвания и в ЦСКА.

Заместник-градския прокурор Божидар Джамбазов определи като измислици твърденията на Томов за политически натиск върху делото. „Абсурд. Цялото дело го водим на базата на доказателства, които в момента сме представили пред съда. Това разследване е проведено така, както се води всяко едно разследване. Събрани са необходимите доказателства и на базата на доказателствата са правени преценки да се внесе или не обвинение срещу г-н Томов и останалите трима души. Г-н Томов е подсъдим, той има право да говори всичко, което иска", заяви Джамбазов.

Освен Александър Томов обвиняеми по делото са и Александър Гарибов, Иван Иванов и Божко Бонев. Съгласно закона по това обвинение те могат да получат до 20 години затвор.