Обвиненият за изнудване заместник-окръжен прокурор на Перник Бисер Михайлов заяви, че смята себе си за невинен. Само от решението на съда зависи дали ще заведе дело срещу България в Страсбург, стана ясно още от думите му.

„Не съм заплашвал никого, за себе си съм невинен" - това заяви в първото си изявление пред медии заместник окръжният прокурор на Перник Бисер Михайлов, който бе арестуван на 9 септември с обвинение за изнудване и принуда. Според Михайлов разследващите органи са подведени. Той призна, че самият той е подведен от обвинителя и дългогодишния му приятел Калин Леков.

Леков дължи на Михайлов 4000-5000 лева, дадени му за недовършен ремонт на къща на прокурора, за които пари има образувано досъдебно производство. За заема от 1000 евро Леков се мотивирал пред магистрата с необходимостта от гаранция за обществена поръчка за строителството на къщи на язовир Доспат, като казал, че проектът е на община Перник. За да направи услуга и да спаси приятеля си от фалит Михайлов взел парите от други приятели, впоследствие разбрал, че такъв инвеститорски проект не съществува.

По думите на прокурора обвинителят е използвал името и длъжността му при вземането на заем от 8000 лева от майката на издирвания наркодилър Бойко Славчев, като й казал, че ще прекрати делото срещу него. „В момента се правят пиар акции, които се харесват на Европа, но нарушават човешките права", допълни Михайлов и определи себе си като несъстоятелен човек.