Всички министри са амбицирани да решат проблемите в своя ресор и нямам намерение да ги охлаждам, заяви премиерът Бойко Борисов по повод репликата на президента Георги Първанов, че „правителството трябва да поохлади страстите". Борисов защити и идеята на финансовия министър Симеон Дянков за прехвърляне на част от фискалния резерв под формата на депозити в търговски банки.

„В момента, в който няма откъде да се вземат пари, има два варианта - или да теглим заеми или да искаме част от този резерв да бъде освободен, и то незначителна част от този резерв, което по никакъв начин няма да наруши баланса. И ако искаме ще го направим през европейските и световни финансови институции със санкция, сиреч да ни го позволят", коментира премиерът.

Ако има такова неща (прехвърляне на част от резерва като депозити в търговски банки), ще се обяви конкурс, ще дойдат десет банки, ще гарантираме по всякакъв начин сигурността на тези пари, каза още Борисов. По думите му „другият вариант е да отидем да теглим кредити и нашите деца да ги връщат".