Полицията разби престъпна група, която се занимава с търговия на огнестрелно оръжие в София, Самоков и Дупница. Петима са задържаните при операцията. Открито е голямо количество огнестрелно оръжие, предназначено за продажба.

5-членната престъпна група се е занимавала с незаконна търговия на огнестрелно оръжие, доставка на бойни и ловни оръжия, както и преработка на газови в бойни пистолети. Антимафиотите от ГДБОП са атакували четири адреса на територията на Самоков и Дупница.

В помещенията на едно от тях в Самоков те са попаднали на работилница. В нея са били сглобявани бойни и ловни оръжия, както и газови оръжия са били преработвани в бойни, съобщават още от МВР. Полицаите са открили цял арсенал: няколко автомата, седем бойни пистолета, четири ловни и четири малокалибрени карабини и още една самоделна, седем самоделни преправени газови пистолета, над 1500 патрона.

На друг адрес в Дупница полицията е открила 15 000 фалшиви евро. Там са били скрити голямо количество културни исторически ценности.

Петимата арестувани са на възраст между 50 и 60 г.