Секретен доклад на ДАНС, който е бил предоставен на бившия премиер Сергей Станишев и е съдържал имена на лица и групи, които са пречели на работата на министерства и държавни институции, е бил изнесен от Станишев неправомерно от Министерски съвет. Това обясни на брифинг министър-председателят Бойко Борисов.

Преди ден Алексей Петров е отишъл при него в качеството си на гражданин и му е дал оригиналното копие на доклада, който е бил в Станишев.

Според Бойко Борисов изнасянето на копието от бившия премиер е било с цел да бъдат предупредени лица и кръгове, споменати в него.

Докладът е бил изработен в пет екземпляра. През октомври миналата година те са изпратени на премиера, президента, главния прокурор, председателя на Народното събрание и едно копие остава в агенцията.

Единствено Сергей Станишев не е върнал обратно в ДАНС своето копие, обясни премиерът Борисов:

Бойко Борисов: „Това показва, че няма държава, че няма специални служби, че всичко, което се пише или работи от самите притежатели на доклада бива давано да се чете и съответно да се предупредят тези лица и кръгове. Когато това лице е министър-председател на Републиката, аз не знам какъв коментар трябва да направя. Самият господин Петров го има вътре в този доклад, а той се намира в неговите ръце, и е излязъл от кабинета на министър-председателя. Не е върнат, не е обявен до този момент за откраднат. Някакви вещици да се шмугнат, да влезнат в Министерски съвет, да отключат касите, да вземат документа от там, но тогава съответно на другия ден викаш полиция, обявяваш, че е откраднат, няма го. Търси се крадец. Аз получавам оригиналния доклад. Да не говорим, че по този материал прокурорите работят, а от кабинета на министър-председателя това, за което те проверяват, то вече се знае. Е, как ще ги хванат?"