Гранични полицаи задържаха мъж, който е обявен за издирване във връзка с кражба. Той е опитал да премине границата с Гърция, укрит в багажника на автомобил.

На ГКПП-Кулата при излизане от страната е спрян за проверка лек автомобил "Мерцедес" с българска регистрация, в който пътували трима мъже.

В багажника на колата граничните полицаи открили 32-годишен мъж. Той е издирван от РУМВР-Севлиево за кражба, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Задържан е и 25-годишният водач на автомобила. С постановления на Районна прокуратура - Петрич са им наложени мерки "задържане под стража за 72 часа". По случая са образувани бързи производства.

През месец октомври се наблюдава увеличение на случаите, при които български граждани с наложени ограничения за напускане на страната правят опит да излязат незаконно през ГКПП.

На трите гранични пункта с Гърция  са задържани общо 25-ма. Те направили опити да излязат от страната, укрити в автомобили или са използвали преотстъпени документи за самоличност.

На 22 октомври на ГКПП-Кулата е извършена проверка на излизащ от страната лек автомобил "Сеат-Толедо" с българска регистрация. При извършената проверка граничният полицай открил скрит в багажника 37-годишен мъж от Радомир.

Той има наложено ограничение за напускане на страната за неплащане на издръжка на дете. Задържани са мъжът и шофьорът на автомобила, който е и негов съсед.

През октомври на граничните пунктове с Гърция не са допуснати да излязат 273 лица. В 75% от случаите това са лица с наложени забрани за напускане на страната поради данъчни задължения.