Баскетболистът на "Балкан" Иван Лилов продължава да бъде преследван от голям карък. След като през лятото му бе счупена долната челюст в контролата на националния отбор с Португалия, снощи 21-годишният талант счупи и носа си.

Сакатлъкът стана по време на следобедната тренировка на Балкан. В самия й край, когато баскетболистите бяха разделени за двустранна игра, Иван се сблъска с Илко Нанев. Изключително неприятната вест бе потвърдена веднага - счупване на носа на Иван в горната му част. От удара пък Илко Нанев получи аркада и е със сцепена вежда.

Иван Лилов бе откаран в "Пирогов" още вечерта и остана в болничното заведение. Била му е поставена шина, а операцията бе насрочена за днес. Сутринта обаче стана ясно, че планираните хирургически интервенции са доста и намесата бе отложена за утре, 4 ноември.

Ще припомним, че първата контузия на Иван му попречи да намери почти сигурно място в националния отбор за европейското в Полша, след като получи немалко похвали от Пини Гершон за участието му в тренировките и в контролните срещи. Възстановяването му след операцията продължи по-дълго от предвиденото, тъй като се оказа, че челюстта му е счупена на още едно място.

Заради тази операция лекарите му препоръчват да тренира и играе с предпазна гума в устата, което баскетболистът спазва стриктно. Сега специалистите смятат, че след операцията на носа той ще почива поне десет дни. И най-вероятно след това ще му се наложи да носи известно време и предпазна маска.

С гума в устата и маска на лицето - това  вече май е прекалено за един едва 21-годишен баскетболист.