ОУ “Любен Каравелов” – с Трудовец отбляза 180 години просветно дело и 175 години от рождението на своя патрон с тържествен спектакъл под мотото “В Европа под знака на безсмъртието”. Той се състоя вчера в салона на читалище “Никола Ракитин” в присъствието на много гости, сред които бяха зам.-кметът на Ботевград Цанко Цанов, кметът на Трудовец Веселин Драганов, представители на бизнеса, бивши и настоящи учители и възпитаници на учебното заведение и други.
Спектакълът започна с компютърна презентация, която припомни богатата история на просветното дело в Трудовец. Уникалните фотоси, запечатали славното минало на училището и многобройните успехи на днешните негови възпитаници и учители, развълнуваха до сълзи повечето от гостите в препълнения салон.
Програмата продължи със стихове, песни и фолклорни изпълнения на малчуганите от детска градина “Здравец” и ученици от ОУ “Любен Каравелов”.
Двойният празник в Трудовец не остана незабелязан от първите мъже в държавата. Учебното заведение получи поздравителни адреси с благопожелания от президента Георги Първанов и премиера Бойко Борисов. Поздравителни адреси бяха получени и от областния управител на Софийска област Красимир Живков, кмета на Ботевград Георги Георгиев, кмета на Трудовец Веселин Драганов, община Правец, от фирми, училища и детски градини на територията на община Ботевград и други.