Наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов заяви, че победата във „вечното дерби” е задължителна и трябва да бъде поставена над трите точки.

„Тези мачове трябва да се печелят, защото остават паметни. Няма никакво значение с колко точки водим. Дали те са 3, 5 или 7. Най-важното е да излезем и да бием Левски в неделя. Искрено се надявам, въпреки напрежението да се получи хубав мач, тъй като напоследък не сме ставали свидетели на нещо подобно между тези два тима” – кажа още „армейският” наставник на редовния си седмичен брифинг. Той предшества откритото за медии тренировъчно занимание на ст. „Българска армия”.

Младенов още веднъж обяви учудването си от назначаването на български рефер за дербито. „И аз,и колегата Стоилов желаехме чужденец да ръководи двубоя. В крайна сметка назначиха българин. Надявам се Антон Генов да се справи със задачата си.” Наставникът на ЦСКА обяви, че не си прави дребни сметки и че неговите играчи в никакъв случай няма да играят за равен резултат. „Ще търсим победата. Това е мотото на ЦСКА. Новите чужденци осъзнават много добре значението на това дерби. Нямаме никакви контузени състезатели, което си е истинско чудо.”