Двама мъже и дете бяха заловени на границата при опит да минат нелегално през ГКПП - Капитан Андреево.

Рано тази сутрин към 3.00 часа на граничния пункт пристигнал за влизане в страната лек автомобил, управляван от 39-годишен турски гражданин.

С него пътували съпругата му и 9-годишната им дъщеря. Семейството има документи за пребиваване в Италия, съобщиха от пресцентъра на МВР.

При проверката граничният полицай открил между предната и задната седалка, седнало на пода на купето и покрито с одеяло 7-годишно момче. Първоначално шофьорът заявил, че това е негов син.

По-късно казал, че е дете на негов сънародник, пребиваващ в Италия. Разкритията не стигнали дотук. В багажника на колата били открити двама 19-годишни мъже. И на тях шофьорът на автомобила искал да помогне да опитат късмета си в Италия.

Семейството на "щедрия" шофьор преди една седмица пристигнало на гости в Турция. Пълнолетните са задържани в ГПУ-Свиленград, децата са настанени в специализирано помещение.

На ГКПП - Кулата е задържан 27-годишен мъж от Плевен. Той се опитал да премине в Гърция, показвайки на граничния полицай последователно две чужди лични карти.

Служителите на пункта установили, че мъжът изобщо няма издавани документи за самоличност. Той има в досието си 9 присъди за кражби между 2000 и 2009.
В момента е издирван за изтърпяване на наказание на последната присъда за кражба с взлом.