По-малко от един на всеки 8 британци (12%) и само 3 от 20 от жените на Острова (15%), които са кандидатствали за членство в сайта BeautifulPeople.com, са били одобрени, пише "Дейли телеграф".

Реални членове на сайта оценяват колко атрактивни са кандидатите за период от 48 часа. Желаещите биват оценявани от представители на противоположния пол, които имат 4 възможности за оценка - "Да, определено", "Мммм, да, добре", "Мммм, не, не съвсем" и "Не, определено не".

Шведските мъже са си извоювали славата на най-лесно одобряваните, с цели 65% успеваемост.

Норвежките се смятат за най-красивите жени, защото 3/4 или 76% от тях успяват да станат членове.

Откакто уебсайтът е достъпен в Обединеното кралство, молби са подали 295 000 души, а само 35 000 са били одобрени. Сайтът беше основан през 2002 г. в Дания и от тогава се разпространява и в други страни.

"Елитният сайт за запознанства, запазена територия само за красиви хора", стана световно достъпен на 26 октомври тази година. Само за последните 2 седмици са били отхвърлени около 1,8 млн. души от 190 страни.

Швеция, Бразилия и Норвегия са се доказали като "най-красивите страни", докато потребителите от Германия и Великобритания са сред най-често отхвърляните.