След като във Франкфурт Peugeot представи електрическия модел iON, сега и Citroen представи своята версия на автомобила - C-ZERO. Този нов градски автомобил е създаден за улесняване на градската мобилност: малки габарити, бързо презареждане и достатъчна автономност, за да премине дневните маршрути съвсем тихо, без да увеличавате градския шум.

При над 5500 електрически автомобила, произведени до момента, Citroen разполага с необходимите умения да бъде лидер на този пазар, който ще се увеличава в следващите години.

Citroen C-Zero ще се появи на пазара в последното тримесечие на 2010 г. Автомобилът е разработен от Mitsubishi Motors Corporation (MMC) и е вторият модел с електрическо задвижване на компанията след Berlingo First Electrique, разработен съвместно с Venturi. На френския пазар двата модела се ползват с държавен бонус от 5000 €.

Новият автомобил е оборудван със синхронен мотор, с постоянен магнит, осигуряващ 47 kW или 64 к.е. от 3000 до 6000 об/мин. Максималният въртящ момент е 180 Нм, на разположение от 0 до 2 000 об/мин. Мощността се предава на задните колела посредством редуктор с една предавка. Акумулаторната батерия е литиево-йонна, съставена от 88 клетки от по 50 Ah. Зареждането й се осигурява от захранване в контакт с 220V. Пълното зареждане изисква 6 часа. При включване към монофазен ток от 125 А при 400 V зареждането на 80% се осъществява само за 30 минути.

С едно зареждане автомобилът изминава около 130 км (в нормален смесен цикъл). Във Франция 70% от извършваните дневни автомобилни преходи са под 30 км.