Ревизията на държавата ще продължи, докато хората узнаят колко пари са откраднати от тройната коалиция и защо в момента няма пари, това каза в Смолян премиерът Бойко Борисов.

По думите на Борисов, в момента пари няма, защото са откраднати от бившия кабинет или управлявани неправилно, което е еднакво лошо, предаде агенция Фокус.

„Днешният ден е свързан с днешните пари”, изтъкна Борисов. Той посочи, че в момента Ахмед Доган трябва да отговаря за неговите депутати, чиито имунитети са свалени, и за парите, които са откраднали. „Ревизията в държавата е важна, защото ако аз ако ви бръкна в джоба, днешният ден ще ви мине в това да обяснявате как са ви взети парите от джоба, че нямате да си купите сандвич, защото някои ги е взел. За да може всеки да изпълнява своите функции, му трябват пари, а когато в държавната хазна няма, всички сме изправени пред трудности. И вместо те да си мълчат и да ни оставят бавно да си доизкараме проектите, да започнем през това време други и 2011 вече да не чувстваме кризата, те продължават да ни пречат”, каза още Борисов.

Той бе категоричен, че няма да остави на мира лицата, за които се установи, че са крали пари. „Да ги оставя това, което са откраднали, да си го харчат? Това ли иска Доган? Да го оставя да си живее в сараите с откраднатото и да не се връщам назад? Аз няма да крада и затова не ми трябва предварителна индулгенция”, каза още Борисов.

Според него досега в страната ни е било така, че новите управляващи не са пипали старите, защото и те ще откраднат и после като се върнат старите на власт няма да ги закачат и така 20 години. „Затова ние правим ревизия и виновните – прокурорът и съдията да се произнесат и няма да има отклонение”, категоричен бе премиерът.

Според него основният въпрос днес е липсата на пари, откраднати от предишния кабинет, и това е проблемът, от който произтичат всички останали, защото ако имало пари в бюджета, нямаше в бюджета за догодина да се залагат по-малко средства. „Не съм самоубиец, но парите са откраднати от тях. А днес е свързано в с вчера. Ние трябва да прескочим това, за да вървим напред. Тези, които не могат да върнат парите, ще влязат в затова”, каза още Бойко Борисов. Според него това няма да напълни хазната, но хората ще разберат, че тройната коалиция е управлявала по начин, който е довел това положение в страната.