Сръбската столица оглавява списък от 10 града в света, които предлагат разнообразни заведения за партита, пише Ройтерс.

В топ 10 следват Монреал (Канада), Буенос Айрес (Аржентина), Дубай (ОАЕ), Солун (Гърция), Ла Пас (Боливия), Кейптаун (Южна Африка), Баку (Азербайджан), Оукланд (Нова Зеландия) и Тел Авив (Израел).

След години на изолация чужденците разбраха това, което сърбите отдавна знаят - Белград кипи от нощен живот, твърди пътеводителят. Градът предлага разнообразни забавления - от еклектични кръчми за ценители до оживени ресторанти и барове в района Скадарлия, както и клубове на баржи по реките Сава и Дунав.

Вторият по големина град в Гърция – Солун, е на пето място в класацията. Той има стил и предлага приятна ваканция и забавления в дългите студени месеци, когато останалите курорти са затворени. В Солун ще откриете заведения за всеки вкус - от артистични кафенета и латинобарове до дискотеки и заведения с традиционните бузуки ритми.

Монреал става все по-популярен сред чужденците, отбелязва пътеводителят. Той предлага два езика в един град, добра местна бира и ски писти наблизо. Боливийският Ла Пас е интересно изживяване на 3000 м надморска височина, но трябва да внимавате, защото алкохолът там хваща бързо. Заслужава си да отидете и в Баку. Градът е изцяло променен с парите от енергийните проекти. Той е оазис на лукса сред традиционно мюсюлманската провинция около него, твърди пътеводителят.