Окръжен съд - Благоевград постанови ефективни присъди срещу отстранените вече от системата на МВР и звено "Охрана" служители Стоил Янев и Красимир Гьоргов, които миналото лято откраднаха чувал с марихуана от двора на полицията в Петрич.

Съдия Маргарита Коцева наказа полицая Стоил Янев с лишаване от свобода за 4,2 години. Служителят в звено "Съдебна охрана" Красимир Гьоргов ще лежи в затвора три години и девет месеца. Присъдите ще бъдат изтърпявани при първоначален общ режим в затворническото общежитие в Казичане, реши съдът.

Униформените Гьоргов и Янев бяха арестувани на 28 август 2008 г. Тогава двамата бяха задържани с чувал с конфискувана в петричката полиция марихуана, с общо тегло близо 4 кг. Срещу тях свидетелства постовият в РУ на МВР-Петрич Стоян Танчев, който ги хванал в момент на изнасяне на дрогата през портала на полицейския двор.

Младите мъже от Петрич, които от месеци са безработни, бяха признати от магистратите за виновни по два текста от Наказателния кодекс - кражба в големи размери и държане на наркотични вещества. Адвокатите на осъдените на първа инстанция Янев и Гьоргов ще обжалват ефективните присъди  пред Софийския апелативен съд.