Четирима полицаи са задържани при специализирана операция тази нощ, ръководена от директора на СДВР комисар Валентин Йорданов.

Арестуваните били ангажирани с охраната на служебен автопаркинг на МВР, където се съхраняват автомобили, иззети по водени досъдебни производства.

Полицейската операция била планирана след получен сигнал закражби на авточасти от тези коли.

Рано тази сутрин извършителите били спипани на място в момент, когато демонтирали части от охраняваните автомобили и ги складирали в личните си коли, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Задържаните, които са работили в една и съща смяна, са - А.Н. на 47г. и Р.Б. (40г.) - служители на Първо РУМВР, Ц.К. (46г.) - служител на Второ РУМВР, и М.И. (35г.) - служител на Пето РУМВР.

А.Н. е с повече от 20 години стаж в МВР. През 2004 г. е бил наказан с порицание за срок от една година и изпратен на реподбор. Комисията го определила като негоден за работа в органите на МВР и бил освободен от служба.

През 2007 г. Върховният административен съд отменил като незаконосъобразна заповедта за уволнението му и той билвърнат на работа.

Колегата му от Първо РУМВР Р.Б. е на служба в полицията от 2004 г.

46-годишният Ц.К. е със 17-годишен стаж във вътрешното ведомство. Наказван с порицание през 2002 г. и 2005 г.

35-годишният служител на реда М. И. е назначен на работа в МВР през 2007 г.

До края на деня ще бъдат образувани и дисциплинарни производства срещу четиримата задържани.

По случая е уведомен вътрешният министър Цветан Цветанов и задържането на четиримата е станало с негово съгласие.

По-късно през деня премиерът Бойко Борисов коментира акцията на СДВР.

Ние, за разлика от всички останали, чистим добре къщичката си, и колкото по-бързо залавяме и отстраняваме подобни полицаи, толкова по-добре, заяви той.

Това не е срам, това е достойнство на министерствотоизтъкна премиерът.