В момента на наркопазара в София има вакуум и няма единен бос, съобщи пред Дарик началника на СДВР комисар Валери Йорданов. Когато полицията удари някой от големите наркоразпространители в София надолу по веригата настъпва вакуум и започва борба за нови територии и влияние, разказва Йорданов. По думите му това се случва и в момента на пазара на наркотици в столицата.

„Във всички случаи, в които ударим големи наркоразпространители, т.нар. отговорници по тази линия, винаги настъпва смут. Това е нормално вследствие на нашето задържане. И съответно работата ни с прокуратурата и вкарването на тези дела, нормално е да се създава един вакуум, в който борбата за власт и за завземане на територии оказва влияние", обясни Йорданов.

Да разбираме, че в момента на пазара в София има такъв вакуум и няма ясно изразен наркобос, както беше преди години?

Йорданов: Винаги ще има такива. След като работим и ги задържаме винаги ще има вакуум.

В последната година амфетамините и тревата са най-масово продаваните видове наркотици в София. Няма отделни банди които се занимават само с продажбата на отделни видове дрога, смята още комисар Валери Йорданов. Най-проблемни в столицата остават кварталите „Люлин" и „Студентски град" заради голямата концентрация на хора. Има и увеличение на домовите и уличните кражби в София през последните месеци.