Индийка успешно се разведе със съпруга си, след като той й забрани да гледа популярните сапунени сериали по телевизията, информира БГНЕС, позовавайки се на АФП.

Двамата съпрузи от Пуне, югоизточно от Мумбай, започнали ежедневни спорове по проблема и тя подала молба за развод. Сапунените сериали с мелодраматичен завършек и подходящата за това музика имат много последователи в Индия, най-вече сред домакините или жените, които работят като домашни помощнички.

След като разгледал подадената молба за развод, семейният съдия посочил, че съпругът води този спор с жена си повече от четири години, като не й позволявал да гледа индийски сериали по телевизията.

Решението за развода е било издадено през август, но подробностите по този случай станаха обществено достояние наскоро, след като вече бившият съпруг обжалва решението на съда пред по-висша инстанция.

Адвокатите на мъжа са заявили пред съда в понеделник, че твърденията на жената за жестоко отношение срещу нея са пресилени и че неговото поведение е част от нормалния брачен живот.