ЦДГ “Синчец” отбеляза Деня на християнското семйство с празнична програма по оригинален сценарии. В нея взеха участие деца от всички групи на детската градина. Програмата започна с т.нар. сеемен блок – пресъздаване на момента на запознаството между бъдещите родители, наречени символично в сцената Благо и Дария, изпълнения на песни и стихотворения, посветени на мама, татко, баба, дядо и добродетелите на християнското семейство. 
Тържеството на ЦДГ “Синчец” продължи с официална церемония по приемането на най-малките деца в голямото семейство на детската градина. Тази година те са 45 и са разпределени в две групи. Малчуганите бяха посрещнати с “добре дошли” и “обичаме ви” от по-големите възпитаници на ЦДГ “Синчец”. След това всички заедно продължиха да пеят и танцуват.
На финала всяка група получи по една голяма торта. Поводът бе, че през 2009 год. се навършват 18 години от именуването на ЦДГ“Синчец”. Оттогава детската градина не пропуска да отбележи подобаващо Деня на християнското семейство.