„Спорт срещу тютюнопушене и дрога”, под този девиз премина днешната футболна надпревара между СОУ „Христо Ясенов”, Професионалната гимназия и ОУ „Христо Ботев” в Етрополе.
Може да прозвучи банално, но спортната зала „Стоян Николов” се оказа наистина тясна да побере всички ученици от Етрополе, които желаеха да наблюдават футболните срещи между сборните отбори от VІІ - VІІІ на СОУ "Христо Ясенов" и ОУ "Христо Ботев" и ІХ – ХІІ класове от СОУ "Христо Ясенов" и Професионалната гимназия.
Турнирът беше открит от кмета на Общината инж.Богомил Георгиев. Той връчи накрая почетните грамоти и по една футболна топка за всеки един от участващите отбори.
Фаворити в надпреварата бяха и двата отбора на СОУ „Христо Ясенов”, но не това е най-важното в случая.
На първо място е идеята за използване на спорта за борба срещу тютюнопушенето и дрогата, подета, организирана и осъществявана под ръководството на Местната комисия за борба срещу обществените прояви на малолетни и непълнолетни и Детската педагогическа стая. Не по-маловажно е и това, учениците от града да имат поводи за събиране, за осъществяване на една благородна надпревара, за организиране на истински спортен празник.
Днешното е пето издание на футболната надпревара. Провежда се през ноември, като тази година беше отложено с една седмица, заради тържествата в града по случай годишнината от Освобождението му от турско робство. То е предшествано от редица посещения от членове на Комисията и Педагогическата стая с беседи и лекции във всички училища на Общината, свързани тематично срещу двата порока-тютюнопушене и дрогиране.
През пролетта предстои да се организира спортна надпревара в училищата от селата на Общината.  
На снимките: моменти от първенството