ZOTAC представиха нова безвентилаторна видеокарта на базата на 40nm GT216 GPU на NVIDIA или известният като GeForce GT220. Новата видеокарта носи названието – ZOTAC GeForce GT 220 ZONE Edition.

Както се вижда от снимките, видеокартата има синя печатна платка (PCB) и голям двуслотов пасивен охладител изработен от алуминий. Останалите характеристики на картата са стандартните за модела – 40nm GT216 GPU работещо на 625MHz, 48 шейдърни процесора работещи на 1360MHz, 1GB DDR2 памет работеща на 1600MHz (800MHz DDR). Освен тoва видеокартата разполага с D-SUB, DVI и HDMI изходи за дисплей.

“Zotac е един от водещите производители на безшумни графични карти, a ZONE серията от графични контролери е носител на редица награди за отлично съчетаване на висока производителност с безшумна работа”, заяви Карстен Бергер (Carsten Berger), маркетингов директор на Zotac International. “Zotac GeForce GT 220 ZONE Edition е последното допълнение към тази печеливша линия от видеокарти, като има поддръжка на Microsoft DirectX 10.1, NVIDIA CUDA и HDMI 1.3A, предлагайки висока производителност, безшумна работа и отлична цена, независимо дали ползвате компютъра за работа или за мултиедиен център – домашно кино.”

Като се замисля, GeForce GT220 определено не е най-подходящата видеокарта за игри, но щеше да е прекалено ако не се справяше с офис приложения, нет и гледане на филми ;). Очакваната цена на Zotac GeForce GT 220 ZONE Edition е около 120-130лв.