Rolls-Royce ще прави електрически Phantom, заяви пред изданието Car Том Първз, ръководител на компанията. Повечето собственици на подобен автомобил го използват предимно за кратки разходки в града, а за тази цел едно зареждане с електричество е напълно достатъчно. “Искаме да създадем изтънчен автомобил с безшумен мотор, при чиято работа в салона ще е възможно да чуеш само звука на стрелката на часовника”, обяснява Първз. Освен това електромоторът развива голям въртящ момент и не замърсява околната среда.

Разработването на този проект ще се извършва в централата на марката в Гудууд в тясно сътрудничество със специалистите от компанията майка – BMW, създали електрическия Mini E, който ще бъде представен официално на изложението в Лос Анджелис. Въпросният автомобил разполага с автономност от 240 км и макс. скорост 152 км/ч. Ускоряването от 0 до 100 км/ч с него става за 8,5 сек, а максималната му скорост е в размер на 152 км/ч. Динамиката на електрическия Phantom щяла да бъде подобна според думите на Том Първз.

След пускането на електрическата версия бензиновият вариант ще продължи да фигурира в гамата на модела. Първз се надява, че клиентите на марката ще си купуват и двата вида, единия – за градски нужди, а другия – за по-далечни дестинации. Засега липсва информация за датата, от която ще започнат продажбите.