Едно от запомнящите се неща от вчерашния празничен ден в Етрополе по повод 132-та годишнина от Освобождението на Етрополе се случи в болницата.
Поводът беше приемане на извършените ремонтни работи по смяната на дограмата на сградата.
Събралото се множество беше запленено от песента на Кристиян Григоров-Крис, който със своята песен „Моята планета” накара хората да изтръпнат и да останат очаровани от таланта на това незрящо момче в инвалидна количка. Със сълзи в очите!
На тържеството присъстваха много от поканените за празника на града гости, между които областният и заместник-областните управители на Софийска област. Кметове от съседни общини и на кметствата от селата на общината. 
Тук бяха кметът на сръбския град Бела Паланка Александър Живкович и председателят на тамошния общински съвет Драган Живкович.
Лентата прерязаха областният управител Красимир Живков, управителят на болницата Георги Канзов и кметът на общината инж.Богомил Георгиев.
Със свои благодарствени слова към ръководството на болницата заради ремонта, към работещите в нея лекари, медицински сестри и санитари се обърнаха кметът и областният управител.