Истинското преимущество на електрическите автомобили съвсем не е в тяхната екологичност. Ако става дума за компютърните игри, най-забележителната характеристика на „зелените" коли са звуковите ефекти, които могат да се получат с тяхна помощ.

Във всеки случай така смятат разработчиците от Microsoft Game Studios, които са прикрепили към Tesla Roadster микрофони и след това са се упражнявали в екстремно шофиране по писта, за да запишат истинско свирене на гуми без фоновия рев на мотора.

Игровото подразделение на софтуерния гигант се е възползвало от модел на електромобил, слязъл от конвейера само преди 8 месеца. Този екземпляр на Tesla Roadster принадлежи на Том Бърт - състезател от американския клуб Sports Car Club. Три големи микрофона са закрепени на купето на колата, а още четири са поместени под спойлерите. Няколко са поставени и в купето на автомобила.

Всичките тези усилия за направени, за да се създаде реалистичен звук в бъдещите версии на Forza Motorsport. Записваните аудиофрагменти са с продължителност 30 секунди при скорост на колата между 15 и 80 км/ч. По-високата скорост създава излишни шумове от вятъра.