Мобилните и социални игри ще стават все по-популярни и до пет години ще направят геймърските конзоли ненужни, смята ветеранът от индустрията Бен Казинс, генерален директор на Ngmoco.


Според него, в бъдеще ще трябва ново определение за мобилните игри. Този сегмент от пазара има голям потенциал да измести геймърските конзоли. „Делът на конзолния пазар скоро ще падне значително без шансове за възстановяване”, прогнозира Казинс.

Говорейки за мобилни игри, Казинс има предвид операционната система, а не самите устройства. Подобни платформи започват да се появяват на все повече устройства като смартфоните и таблетите. Според Казинс, в бъдеще ще трябва ново определение за мобилните игри.

Този сегмент от пазара има голям потенциал да измести геймърските конзоли. „Делът на конзолния пазар скоро ще падне значително без шансове за възстановяване”, прогнозира Казинс.

Геймърите ще се ориентират към устройства като смартфони и таблети, което ще способства разрастването на пазара на социални игри. Facebook, въпреки голямата си популярност в момента, ще започне да губи репутация като платформа за игри за мобилни устройства, смята още Казинс.