Дотук се стигна, благодарение на лакоми и високопоставени държавни чиновници, които трябваше да бъдат тук на мое място, каза лидерът на партия "Евророма" Цветелин Кънчев, цитиран от БТА. Визирам Никола Николов, уточни Кънчев. Убеден съм, че заради лакомията му Емел Етем го изгони през 2006 г., като го пенсионира, добави Кънчев. Мисля, че ще си промените мнението, когато чуете в съдебната зала за какво става въпрос, добави той.

В повечето случаи министрите нямат представа какво правят чиновниците под тях, заяви Кънчев. Той посочи, че срещу него не е повдигнато обвинение да е взел, или да е искал пари. Мисля, че вътрешният министър не е бил информиран достатъчно, като казва, че съм бил гарант, добави той. Тук съм сигурно заради специалните разузнавателни средства, които са на кардарашки език, дано да са намерили точен преводач, заяви Кънчев.

Той направи тези коментари преди днешното заседание на Софийския градски съд, който ще разгледа мярката му за неотклонение.

Срещу лидера на "Евророма" Цветелин Кънчев е повдигнато обвинение за изнудване на бившия началник на "Гражданска отбрана" Никола Николов. Освен Кънчев в изнудване са обвинени и още четирима души, сред които и ромският лидер Христо Върбанов-Папата.