До 10 дни се очаква да приключи цялостната проверка на всички служители на Министерство на вътрешните работи, които са конктували с Красьо Черния. Това каза днес в плевенското село Тотлебен вътрешният министър Цветан Цветанов.

Проверката тече вече повече от 20 дни, проверява се от какво естество са били контактите на служителите с Красьо, причините за това, както и дали всичко това е документирано, уточни вътрешният министър. Той каза, че докато не приключи проверката не може да даде категоричен отговор за това ще се предприемат ли конкретни дисциплинарни мерки по отношение на служителите, които са имали нерегламентирани контакти с Красимир Георгиев.

„Не трябва да вървим в посоката, че трябва да махнем някого, а трябва да докажем неговата тежест и влияние, което чрез него би могъл да прокара прословутия Красьо Черния", уточни Цветанов.

Що се отнася до конкретните мерки, които вътрешното министерство предприема срещу зачестилите отвличания, министър Цветанов отговори, че МВР е сменило цялостната концепция в работата срещу отвличанията. Това се отнася и до допълнителните законодателни мерки, които вече са внесли в парламента. Те предвиждат драстично завишаване на наказанията за хора, които подготвят и извършват отвличания.