За шести пореден път Агенцията по заетостта организира церемонията „Работодател на годината” – 2009 г. Тя ще се проведе днес от 16.30 часа в София.
Работодателите са номинирани в 9 категории, като 6 от тях са традиционни:
“Работодател, разкрил най-много работни места по програми и мерки за заетост”;
“Работодател с малък частен бизнес (с персонал до 50 души), разкрил най-много работни места по програми и мерки за заетост и наел на тях кандидати, насочени от ДБТ”;
“Работодател, наел най-много безработни лица от групи в неравностойно положение на пазара на труда”.
“Работодател, обявил най-много несубсидирани работни места и наел на тях кандидати, насочени от ДБТ”;
“Работодател, разкрил най-много работни места в община с висока безработица (с равнище над 12%), извън НП “ОСПОЗ” и наел на тях кандидати, насочени от ДБТ”;
“Работодател, осигурил възнаграждение, по-високо от субсидираното от държавата за безработни, наети по програми и мерки за заетост”.

За първи път на тазгодишната церемония са номинирани и работодатели, включили се по Оперативната програма “Развитие на човешките ресурси” (ОП “РЧР”):
“Най-добре разработен проект по ОП “РЧР”;
“Най-успешно реализиран проект по ОП “РЧР”.

На форума за втора поредна година ще бъде връчен „Кристален плакет - символ за позитивно отношение към хората с увреждания”. Тази награда ще получат работодатели, постигнали съществени резултати при участието си в Национална програма за заетост и обучение на хора с трайни увреждания през 2008 и 2009 г.

Тази година в две категории ще бъдат наградени и обучаващи институции, които са провеждали квалификационни обучения.

На церемонията по връчване на наградите ще присъства и Владимир Атанасов – директор на Дирекция “Бюро по труда” – Ботевград. Той каза, че от нашия регион няма номирани работодатели в отделните категории.