Екатерина Михайлова-Пецу, "Мисис България Планета 2009", е сред малкото жени у нас, с която можете да си говорите за Формула 1. Тя е издател на списание F1 Racing България, а любимият й пилот е Дженсън Бътън.

На 30 октомври тя бе избрана за "Мисис България 2009 Планета", в борба с 15 финалистки от близо 300 кандидатки. В същото време у нас пристигна един от първите екземпляри в Европа на новото, 5-о поколение на Chevrolet Camaro, какъв по-подходящ избор за 5-ата годишнина и 60-и брой на тема юбилей от възкръсналата легенда.

В рубриката за новости Fresh Paint дебютират моторът Ducati Multistrada 1200, новото Audi A8, Infiniti M, Volvo S60, Renault Twingo RS Gordini и новата BMW Серия 5. За представянето на последната баварците бяха избрали своя развоен и инженерен център в Мюнхен. Във внушителната сграда от стомана и стъкло работят стотици техници и дизайнери на BMW.

Понякога между двете професионални групи възниква напрежение, защото желанията на дизайнерите може да се окажат технически неизпълними. Но има и случаи, в които след дълги усилия техниците успяват да сътворят променен механизъм, така че да не се нарушава идеята за визията. Такива примери има и при новата Серия 5 Седан.

Точно преди 35 г. Porsche се решава на рискованата стъпка да сложи турбо двигател в серийните си коли. Първият 911 Trubo е представен през 1974 г. под името 930. Пет поколения по-късно двигателят вече е 3,8 литра, а автомобилът - по-лесен за управление от всякога. Другите тестове на броя са BMW X1, Skoda Superb Combi, Subaru Outback и Lexus RX 450h.

През 1955 г. на автосалона в Париж е представен един много интересен автомобил. Дотолкова, че всички го пожелават и само за час са поръчани 800 бройки. Историята се повтори 54 години по-късно, но във Франкфурт. Новият DS3 e наистина оригинален подарък, който марката прави на почитателите си по повод 90-годишния си юбилей, а списанието го представя под формата на чаровен моден диктатор във фотосесия.

Drive Style списанието Motor Show е събрало най-секси месеците от календарите за 2010-а. Тук в стихията си наистина са италианците - Pirelli, Campari и Lavazza. Немците от STIHL обаче по никакъв начин не им отстъпват.

Рубриката "Зад волана" представя спортния журналист Крум Савов - за стъпките му от в.„Народен спорт", през БНТ и Нова телевизия, до „Спортмания" в Канал 3.

Печеливши ли са състезанията от Формула 1? На този въпрос отговаря списанието с изследване на печалбите за организаторите и правителствата на всички кръгове в шампионата.