Китайски крадец се опита да взриви ресторант със салами, като преди това се опитал да го обере, съобщава агенция Ананова.

23-годишен мъж обядвал в ресторант в Бенкси, провинция Хейлонгджанг, когато скочил и взел заложник дъщерята на собвственика на заведението, като й опрял нож в гърлото.

Той искал парите от касата, но тъй като това е Китай и всеки знае кунг-фу, клиентите и бащата на момичето бързо надвили пишман крадеца, и извикали полиция.

Когато те пристигнали, мъжът чието име се оказало Хе, разкрил че под дрехите си имал окачени експлозиви. Въпреки новата заплаха, той бил овладян, а специален екип от сапьори извикан.

"Когато се появили на местопрестъплението, сапьорите изпопадали от смях, когато разбрали за какво са ги викнали. Оказало се, че "експлозивите" били обикновен салам", заяви говорител на местната полиция пред пресата.

По-късно станало ясно, че той направил всички тези глупости, поради любовна депресия. Няколко дена преди това приятелката му го скъсала. Относно салама той заявил, че много му приличали на  бомба и решил да го изпозлва.