Това устройство със сигурност носи едно от най-неясните названия, които сме срещали. "Wizpy Linux Device" звучи все едно би могло да бъде телефон, чийзбургер, лаптоп, ултрапортативен PC или каквото и да е друго. Според някои източници става дума за нов Linux-базиран смартфон.

Устройството е с доста добри спецификации, като разполага с 1.71-инчов външен OLED дисплей, FM радио, софтуер за преглеждане на изображения, DivX плеър, мобилен офиспакет, Web 2.0-съвместим браузър, както и VoIP възможности, които използват вграден Wi-Fi модул.

Стандартно устройството се доставя с доста приличните 4GB флаш-памет. Няма надеждни сведения какъв вид Linux платформа се използва (на дисплея пише TurboLinux, но какво е надградено над базовата функционалност, за момента нямаме представа), но определено изглежда доста добре... Бихме се радвали, разбира се, да попаднем и на някакви "шпионски" снимки, които да го демонстрират в действие...

Wizpy ще се продава за около $290 и се очаква да бъде на японския пазар през февруари 2008, като глобалното му разпространение се очаква по-късно същата година.