При първата катастрофа автомобилът влетял в двора и се ударил в дърво в градината. Миналата година микробус отнесе оградата и се заби в стълбището на тересата на къщата. Минути преди инцидента 4-годишното внуче на семейството било на стълбите – разказаха пред наш репортер собствениците на къщата на улица „Божко Божилов” 29 – семейство Маринови.
При катастрофата снощи цялото семейство е било в къщата, когато са чули страшен удар, прозорците на цялата къща се раздрънчали, а след това се чували ударите от падащи метални предмети.
Те веднага се досетили, че отново има катастрофа. Марин Маринов е първият, който излязъл на двора и видял влетялата кола. Бързо се събрали и други хора. Веднага се обадили в Спешна помощ и в пожарната, тъй като от колата се носела миризма на газ.
„Шофьорът на колата нямаше никакви признаци на живот, коланът на седалката придържаше тялото му. Видях, че от устата и от носа му тече кръв”- разказа Марин Маринов. За да извадят тялото, се наложило да преместят колата и да отрежат колана с нож. След това пожарникари махнали газовата бутилка от колата, тъй като имало опасност да се взриви.
„Заради катастрофите на това кръстовище от общината поставиха спящи полицаи по улица „Христо Ботев”, отрязаха дърветата, които пречеха и закриваха знака "стоп". Въпреки това обаче инцидентите не спират. „Според мен трябва да има по-срог контрол върху шофьорите, за да не карат с толкова висока скорост в градски условия” – заяви Марин Маринов.
„Законите трябва да важат еднакво за всички и да няма прошка за водачите, които не се събразяват как карат и са заплаха за невинни хора” – коментираха свидетели на снощната катстрофа.