Бащата на загиналия при тежката катастрофа Чавдар Генов ще заведе дело срещу виновника за инцидента. Той каза пред наш репортер, че е подал жалба в прокуратурата. Д-р Генов бе категоричен, че ще внесе жалба и до министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов. Според бащата има пропуски, довели до унищожаване на веществени доказателства по случая. В подкрепа на думите си д-р Правдислав Генов подчерта, че не е спазена процедурата по вземане на кръвна проба на лицата в джипа, както и че не е бил отцепен районът около местопроизшествието до идването на разследващите органи от София.
Д-р Генов съобщи, че смъртта на сина му е настъпила вследствие прекъсване на гръбначния стълб. Това е посочено в доклада от аутопсията на тялото. 
„Чавдар беше много добро момче. Разбирахме се с един поглед. След неговата смърт животът ми загуби смисъл, но трябва да продължа да живея заради другото си дете, което също много обичам. Тук е моментът да изкажа благодарност на д-р Ненчев, който е носил на ръце детето ми след инцидента, на Окръжна прокуратура и разследващите органи от София, на приятелите на сина ми, които са непрекъснато до мен и ме подкрепят. Благодаря на всички хора, които са съпричастни към мъката ми и непрестанно пишат във форума. Убеден съм, че по този начин те помогнаха истината да излезе наяве", каза д-р Правдислав Генов.