Областна дирекция на полицията проверява работата на Районното управление на МВР по случая с тежката катастрофа, при която загина 27-годишният Чавдар Генов. Това съобщи началникът на полицейското управление в Ботевград Венцислав Здравков. Той каза, че не е съгласен с упреците на бащата д-р Правдислав Генов, че има пропуски в работа на полицията. Дежурните полицаи са били на 5-ата минута на местопроизшествието. Още тогава там е имало струпани автомобили и над 50 човека. След това районът е бил отцепен от органите на реда. Според Здравков не са допуснати нарушения и по отношение на взимането на кръв, тъй като всеки има право да откаже да се подложи на кръвна проба.
Самопризнанието на Марин Радулов, че е карал джипа, се дължи да усърдната работа на местните дознатели след катастрофата. Органите на реда са срещнали много трудности при събирането на свидетелски показания, подчерта Здравков. Той съобщи, че Марин Радулов е освидетелстван от лекар. По тялото на Радулов – младши е имало множество наранявания вследствие на катастрофата. Той ще бъде подведен под отговорност и за това, че е напуснал местопризшествието, каза Здравков. Шефът на полицията няма информация дали е направена техническа експертиза на двата автомобила, тъй като разследващите органи са от София. В момента джипът и фолксвагенът се намират в двора на полицейското управление в Ботевград.
“Предстои Окръжна прокуратура да доведе до ефективно разглеждане на доказателствата в съда, а след това правораздавателният орган да се произнесе по случая", каза в заключение Венцислав Здравков.