На 10 февруари Nissan ще представи пред световните медии новия си компактен кросоувър Juke. Автомобилът ще се намести в сегашната гама на Nissan между малкия семеен автомобил Note и кросоувъра Qashqai.

Той ще бъде представен пред масовата публика на автосалона в Женева през март и ще излезе на пазара през октомври тази година.

Nissan Juke е вдъхновен от прототипа Qazana, показан през миналата година в Женева. Той е с малки размери, впечатляващ дизайн и забележителна функционалност. Juke е създаден като алтернатива на традиционния компактен хечбек.

Той е предназначен за клиентите, които търсят атрактивен дизайн, стабилно пътно поведение, удоволствие от шофирането и същевременно голяма практичност и функционалност.

"Nissan превзе европейските пазари с Qashkai, от които до момента сме продали над 500 000 екземпляра. Когато го създавахме, проучихме мнението на потребителите и сега подхождаме по същия начин с Juke. Много от уроците, които научихме с Qashqai, сега прилагаме и тук и сме убедени в успеха", казва Саймън Томас, директор маркетинг и продажби в Nissan Европа.

Моделът Juke ще се произвежда във фабриката на Nissan в Съндърланд, Англия, заедно с моделите Note, Qashqai и Qashqai+2.