Часове след като бе обявен за общодържавно издирване полицаи от ОДМВР-Варна заловиха опасния затворник, избягал по-рано днес от варненския затвор.

След получения  към 16.30 часа сигнал за бягството на затворника, Крумов незабавно е обявен за общодържавно издирване.

Полицаи от областната дирекция на МВР - Варна веднага предприели мерки за издирване на търсения затворник - изградени са КПП на изходите на града и областната дирекция. Извършени са проверки на много адреси в областния град, където би могъл Крумов да се укрие, установена е връзка с хора, които го познават.

Часове след бягството му, полицаи от ОДМВР при Четвърто РУМВР-Варна спрели за проверка такси "Шевролет" недалече от с. Старо Оряхово, на главния път Варна-Бургас. При проверката на автомобила е установено че пътувалият в таксито пътник е издирваният затворник. Той е изведен от колата за установяване на самоличността, но при вида на униформените Крумов побягнал в посока към близката бензиностанция и гарата на населеното място.  Затворникът не се е подчинил на полицейското разпореждане и служителите преследвали беглеца около 400 метра. Произвели предупредителни изстрели, но Крумов отново продължил бягството си докато е прострелян със стоп патрон ниско в крака. Задържан е и отведен е в Четвърто РУМВР-Варна.

Предстои конвоирането му към Варненския затвор. За случая е уведомена прокуратурата.